ΚΥΠΡΟΣ 1821 - 2021

Ειρήνη Παρασκευά Ροδοσθένους

Η Ειρήνη Ροδοσθένους είναι διδάκτωρ τής Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος τής Μουσικής Ακαδημίας Mozarteum στην Αυστρία στο Κλασικό τραγούδι, στη Σύνθεση και Ενορχήστρωση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται, κυρίως, στον χώρο τής Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και τής Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Διετέλεσε λειτουργός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Σύμβουλος Φιλολογικών Μαθημάτων στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Συμμετείχε στη διαμόρφωση των Αναλυτικών Προγραμμάτων από το 2010 ως Παιδαγωγικός Σύνδεσμος στο Μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και τής Λογοτεχνίας. Ασχολήθηκε με τη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών, τής Λογοτεχνίας και τής Νεοελληνικής Γλώσσας στη Μέση Εκπαίδευση. Το 2015 προήχθη στη θέση της Επιθεωρήτριας Μέσης Εκπαίδευσης στα Φιλολογικά Μαθήματα.

Έχει οριστεί ως η λειτουργός – σύνδεσμος τού Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, προγραμματίζοντας διάφορες δράσεις που επικεντρώνονται στην καλλιέργεια τής Ελληνικής Γλώσσας και ενδυναμώνοντας τους/τις εκπαιδευτικούς σε καλές πρακτικές διδασκαλίας της στη διαχρονία της.

Έχει, επίσης, την ευθύνη, εκ μέρους τής Κυπριακής Κυβέρνησης, τής προώθησης τής Ελληνικής Γλώσσας στη διαχρονία της στα Ευρωπαϊκά Σχολεία.

Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων σειρά άρθρων και εισηγήσεων, που αφορούν στη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών, στη διδακτική μεθοδολογία τής Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Συμμετείχε σε διεθνή και τοπικά συνέδρια, σε Σεμινάρια και Ημερίδες, όπου και κατέθεσε εισηγήσεις, μελέτες και έρευνες.
 

No results found

Ρωτήστε